Alle forhold oplever udfordringer engang i mellem. Mange par tror ofte, at man først søger hjælp, når forholdet står i flammer, men sådan behøver det ikke at være. Uanset om I oplever nogle udfordringer i jeres forhold eller bare godt kunne tænke jer at få noget rådgivning i forhold til parforhold, kan det for mange være optimerende at gå i parterapi.

Det kan være du og din partner har overvejet at tage nogle sessioner hos en parterapeut, og der findes forskellige steder, hvor man kan søge hjælp til sit parforhold. Du kan for eksempel finde lokal parterapi i København, men også andre steder i landet.

Når kommunikationen fejler

Nogle gange kan det være svært at vide specifikt, hvad man gerne vil snakke om til en session. Det kan for eksempel være, at I har gået over en længere periode, hvor kommunikationen mellem jer har fejlet nogle gange. Dette kan ende ud i sårede følelser og kan være slidende på forholdet, hvis ikke man føler at blive hørt og forstået. Dette kan også resultere i en følelse af manglende nærkontakt og forglemmelse af kærligheden til hinanden. Hvis dette er tilfældet, kan det være en god idé at sparre med en tredjepart og måske søge råd.

Når skilsmisse påvirker familieforhold

Det er ikke kun sammensvorne partnere, som kan søge parterapi. Det kan være, I har besluttet jer for at blive skilt og ikke længere er sammen. Så kan det være at den hjælp I gerne vil søge måske handler mere om, hvordan I bedst muligt håndtere børnesituationen i den nye skilsmisse. Det kan for nogle gå skævt i forhold til samarbejdet, som skilsmisse forældre, hvis ikke man får forventningsafstemt på en god måde. Derfor kan det være en god idé at søge hjælp, hvis dette er tilfældet for jer.