Det er vigtigt for børn at komme ud at bevæge sig på ugentlig basis, og ved at deltage i fritidsaktiviteter kan børnene desuden skabe ven- og bekendtskaber, der under normale omstændigheder, måske aldrig ville være opstået. Hvis ikke dit barn er til de klassiske aktiviteter som fodbold, håndbold eller ridning, får du her tre bud på lidt mere alternative fritidsaktiviteter, som børn kan deltage i!

Parkour

Det første på listen over fritidsaktiviteter er parkour. Generelt handler det her om, at man ved hjælp fra sin krop, skal komme over nogle forhindringer med et forholdsvis svævende flow. Man får træning i både løb, spring, kast, rul og klatring, og det er helt sikkert en god måde at få brændt en smule krudt af på! Som regel hører man om parkour som en ting, der mest er tilrettelagt voksne, men man kan finde parkour for børn hos Streetx.dk hvor det er muligt for børn at deltage i mere sikre og rolig forhold!

Spejder

At bevæge sig ud i en skov eller en hytte og være spejder, er det andet på listen over fritidsaktiviteter til børn. Mere eller mindre ligegyldigt hvilken spejdergruppe eller hvilket spejderkorps du tilmelder dit barn, vil han eller hun blive sikret et lærerigt og hyggeligt fællesskab, hvor der er plads til forskelligheder, og at boltre sig i og lære om naturen på samme tid. Her får man desuden ofte tilegnet sig meget nyttige egenskaber, som at kunne tænde bål, slå telt op, arbejde med værktøj og meget andet!

Karate

Det sidste på listen over fritidsaktiviteter til børn er karate. Her er der for alvor tale om en sport hvor kroppen bliver sat i bevægelse, og man kan blive udfordret på det kraftigste, under kontrollerede forhold. Det kan virke voldsomt at sende ens barn ud i, men undervejs vil der tillæres evner og teknikker, samt respekt for kampsporten!