Der findes et hav af uddannelser, som de unge skal forholde sig til. Uddannelserne spænder fra alt,  fra fitnessinstruktør til konditor. De fleste uddannelser er også forskellige både i længden, men også i de krav, som de stiller til både de praktiske og teoretiske færdigheder. Derfor kan det være en uoverskuelig proces, at finde ud af, hvad man gerne vil uddanne sig til. Der findes så mange forskellige valgmuligheder, og mange spørger sig selv, hvilken en uddannelse, som man vil tage. Ofte afhænger det også af private interesser og evner. I denne artikel kan du læse om en uddannelse, som fokuserer på  fysisk aktivitet, træning og interesse for kroppen. Bliv fitnessinstruktør, hvis det er nogle af dine interesseområder. 

Hvad laver en fitnessinstruktør?

En af de mange opgaver, som man har, når man er fitnessinstruktør, er at hjælpe folk med at nå deres mål inden for sundhed, vægttab og styrke. En fitnessinstruktørs grundlæggende arbejde er at udarbejde træningsprogrammer til den enkelte kundes behov og ønsker. Dertil hjælper man også kunden med at komme bedst muligt i mål med deres ønsker på en sjov og effektiv måde. Man vil gennem tiden komme til at arbejde med mange forskellige målgrupper med mange forskellige behov og ønsker. Man vil derfor skulle skræddersy træningsforløb, som er tilpassede de enkelte kundes mål. Derudover vil man skulle vejlede kunden i, hvordan man benytter de forskellige maskiner og vægte i et fitnesscenter.

Hvordan uddanner man sig?

Når man uddanner sig til fitnessinstruktør, så kan man følge undervisningen som fysisk klasseundervisning eller som fjernstudie via ON DEMAND, som det passer ind i ens dagligdag. Hvis man deltager i undervisningen på uddannelsen, så vil man modtage undervisning i både praksis og teori sammen med de andre deltagere på uddannelsesstedet. Vælger man derimod at modtage undervisning via ON DEMAND, så kræves det, at man har adgang til internettet enten via en telefon eller PC. Der vil ikke være skemalagt undervisning med fjernstudiet, og man kan derfor tage uddannelsen, når man vil, og hvor man vil og i ens eget tempo.  

Er der adgangskrav?

Hvis man gerne vil starte på uddannelsen som fitnessinstruktør, så behøver man ingen forudgående uddannelse eller viden, for at kunne deltage i den fælles klasseundervisning. Derudover er der kun nogle få adgangskrav, hvis man gerne vil begynde på fitnessinstruktør uddannelsen. Adgangskravene er, at man ved uddannelsesstart er fyldt 18 år. Derudover så vil al undervisningen være på dansk, så derfor vil det være et krav, at man både kan forstå og snakke dansk. Sidst men ikke mindst, så skal man have lille smule erfaring med computerarbejde. En fitnessinstruktør uddannelse er på samme niveau som en kort videregående uddannelse.