Du husker nok musikundervisningen fra folkeskolen: musik, dans og sang i samspil med dine klassekammerater. De instrumenter, der blev spillet mest på var nok guitar og keyboard, men du husker nok også at have spillet på bongotrommer, de små trommer, der er en klassiker i alle skolers musiklokaler. Bongotrommer er nemlig meget lette at gå til for både børn og voksne, så selv folk med lidt musikalsk erfaring kan deltage i samspillet og spille en fængende rytme. Man kan spille al slags musik på dem, men bongotrommer er især brugt til at spille cubansk musik på. Hvis du har et barn, og tænker det skal lære at spille et instrument, er bongotrommen derfor et godt sted at starte. 

Hvad er en bongotromme?

En bongotromme består faktisk af to trommer, der er skruet sammen. En stor og en lille tromme, hvor den lille giver en lys lyd, og den store en mørkere. De er som regel lavet af træ, hvor der et naturskind på en rund metalramme, som derefter spændes på træet. Bongotrommer karakteriseres egentlig som et percussioninstrument. Dvs. det er et slagtøj, der skal underbygge musikken med rytme eller forskellige rytmiske indslag. De bruges ofte i latinamerikansk og anden rytmisk musik. Bongotrommer slår man som regel på med hænderne, for at skabe en rytme, mens man ofte bruger trommestikker til andre former for trommer. 

Fordele ved at spille musik

Når du lærer dit barn at spille et instrument, bliver det ikke blot god til at spille dette instrument. At spille musik er motion for hjernen og det forbedrer indlæringsevnen, koncentrationsevnen og hukommelsen, når man spiller musik. Tænk bare på, når man skal lære rytmen til en bestemt sang, hvor meget koncentration, det kræver at lære rytmen, og så en masse øvelse for at huske den. Derfor vil det også komme dit barn til gode, når det for eksempel skal lære sproglige færdigheder, at det allerede har lært, hvordan man tillærer sig en ny færdighed i en tidlig alder.

Bongotrommer styrker kropsbevidstheden

Da man blot skal sine hænder til at spille på bongotrommer, er det meget let for selv små børn at begynde på at spille på dem; det skal blot slå på det for at finde ud af, at der kommer en lyd ud af det, og snart vil det finde ud af, at det kan styre lyden, der kommer ud af trommen. Det styrker dit barns motorik, når det lærer at det skal koordinere sine arme for at få en lyd ud af trommerne. Og når det først har lært, hvordan man holder en rytme på bongotrommerne, vil det også være lettere at lære at spille på andre instrumenter.