Som kæledyrsejer kan der være mange ting at have styr på, når alle omgivelserne derhjemme skal tilpasses det nye medlem af familien. Især som nybagt kæledyrsejer kan der være mange ting at forholde sig til og det kan hurtigt komme til at virke ret uoverskueligt. Det gør sig også gældende, når du får en kat som det nye medlem af familien. Selvom en kat er et af de nemmere husdyr at have, da de sjældent kræver ret meget og bruger meget tid på at passe sig selv, så er der alligevel nogle helt basale ting, som du skal have styr på, når anskaffer dig en kat. Der kan være forskel på, hvilke behov katten har i forhold til, om den udelukkende er en inde kat, der bruger hver eneste dag indenfor i dit hjem eller om den også har mulighed for at lave frit omkring i din have og hos naboerne.

Uanset om din kat kun er indenfor eller også er udenfor, så er der nogle helt lavpraktiske ting, som skal være i orden, når man har en kat boende.

Giv din kat de bedste forudsætninger

Den skal have det rigtige mad, der giver både energi og næring. Om den løber meget rundt udenfor og bruger meget energi, eller mest ligger indenfor og sover det meste af dagen har stor betydning for, hvilket mad du bør give din kat. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget energi de forskellige typer af kattemad indeholder.

Derudover skal din kat have en kattebakke, som fast base eller toilet om man vil. Kattebakken vi naturligvis blive brugt mere, hvis din kat udelukkende er indenfor, da de fleste katte sagtens kan finde et godt sted at komme af med diverse ting og sager, hvis de har mulighed for at løbe frit omkring udenfor i naturen. Der kan være stor forskel på de forskellige typer af kattebakker på markedet. Der er dog ikke umiddelbart nogen, der er voldsomt bedre end andre. Det kommer an på, hvordan dit hjem er og, hvad din kat er vant til.

Meget af det er selvfølgelig også udseende og design, da du jo skal kunne holde ud at gå og kigge på kattebakken hver eneste dag. Derfor er det også vigtigt, at du finder en kattebakker, som du synes, passer godt ind i dit hjem først og fremmest. Så skal din kat nok elske dig efterfølgende.