Klistermærker er smarte til en masse former for opmærkning, som reklame eller bare for sjov.

I 2020 har det været vigtigt at holde afstand. Hverken fester eller dagligdagen er som den plejer. Derfor er der mange steder brug for at tænke anderledes. For at undgå, at for mange mennesker står samme sted og rører ved de samme ting i en spisesituation kan der være behov for at pakke madposer, godteposer eller lignende. Med pakkede poser skal hver person kun skal røre ved sin egen. Når du har lavet goodiebags er det oplagt at sætte klistermærker med dit logo. Du kan også bruge klistermærkerne til at vise, at indholdet i poserne er forskelligt. Tænk over miljøet og vælg poser i bionedbrydeligt plast eller papirposer.

Netop fordi vi ikke kan samles på samme måde, som vi plejer har mange også overrasket hinanden med små gaver, som er blevet stillet ved døren. Det er hyggeligt at sætte et klistermærke på de små overraskelser til stor glæde for modtageren.

Klistermærker på sandwich

Er den sædvanlige frokostbuffet skiftet ud med sandwiches, smurte rugbrødsmadder eller portionsanrettede ”to-go” løsninger? Så det er oplagt tydeligt at markere på maden, hvilken slags mad der er tale om. Du kan lave klistermærker, der signalerer typen af indhold, fx okse, gris, fisk, vegetar, glutenfri osv. Brug ikoner til at illustrere og suppler med tekst. Når du laver klistermærkerne på denne måde, er de nemme at bruge dag efter dag. Det er nemt at lave klistermærkerne i forskellige farver på www.ikastetiket.dk.

Tænk også over at bruge klistermærkerne til at holde styr på holdbarheden ved at skrive dato på klistermærkerne.

Klistermærker på arbejdspladsen

Har I brug for at inddele medarbejderne i mindre grupper, for at holde afstand? Så er klistermærker geniale til at markere hvor hvilke medarbejdere må være. Det er nemt at give de mindre medarbejdergrupper et nummer eller en farve. Med klistermærker kan I nemt inddele toiletter, håndvaske, områder i kantinen osv. Klistermærker er med til at minde medarbejderen om de nye retningslinjer. De fleste ved godt, hvor de må gå, men har de travlt eller er medarbejderen optaget er det alligevel nemt at glemme og bryde retningslinjerne, hvis ikke der er en tydelig markering af, hvor de må være.

Klistermærker med navn til familiens yngste

For at øge hygiejnen må forældre mange steder ikke komme ind i barnets institution og barnet skal afleveres ved døren eller på legepladsen. Med sig har barnet en taske eller pose med skiftetøj. For at undgå kaos og mistet tøj er det derfor rigtigt vigtigt at barnet har tydeligt navn i alle sine ting. Det hjælper i høj grad både børn og pædagoger med at holde styr på det enkelte barns ting uden, at skulle bruge for meget tid. Navnemærket er et klistermærke specielt til tøj. Det er et blødt klistermærke, som ikke kradser og klistermærket er selvfølgelig godkendt til kontakt med huden. Navnemærket fås i mange forskellige farver og med flotte motiver, som børnene er vilde med.