Mangler du en hobby, der kan bringe dig tættere på naturen og få dine tanker helt væk fra hverdag og rutiner? Så er jagt f.eks. et rigtig godt bud på en ny fritidsinteresse.

Når du går på jagt, er der nemlig ikke tid til at tænke på meget andet end det, du har gang i. Derfor er det en god måde at koble fra på.

Begynd på et jagttegn

Første skridt mod jagt som en ny hobby er at begynde på et jagttegn. I Danmark er det nemlig lovpligtigt med et jagttegn for at gå på jagt, så du kan bevise, at du styr fuldstændig styr på at håndtere og bruge et skydevåben.

Når du tager et jagttegn, så lærer du ikke bare at håndtere et skydevåben. Du lærer også en hel masse teoretisk omkring jagt og skydning. Faktisk ender et undervisningsforløb omkring jagt også ud med både en teoretisk og en praktisk prøve, så du er helt sikker på, at du har styr på det.

Hos Jagttegnnu kan du læse meget mere om at tage et jagttegn.

Meld dig ind i en jagtforening

Selvom jagt er en hobby, du nemt kan dyrke alene, så er der også noget særligt over at være en del af et fællesskab. Derfor kan du overveje at melde dig ind i en jagtforening.

I en jagtforening kan du blive en del af et fællesskab, hvor alle deler samme interesse. Hvis du er ny inden for jagt, så er det også en god måde at få tips og tricks, erfaringer, gode jagtsteder m.m.

På den måde har du altid nogen at spejle dig i og dele tanker med omkring jagt. I en jagtforening er der som regel plads til både nye og gamle medlemmer, så du skal ikke holde dig tilbage for at kontakte din lokale forening.