Når man bor i en storby, kan det være nødvendigt at tage stilling til flere ting i løbet af en hverdag. Eksempelvis kan det være en god idé at time, hvornår man skal ud ad døren for at sikre, at man kan møde i ordentligt på arbejde og derved komme udenom morgentrafikken. Det kan også være en god idé at finde ud af, hvordan man får møblerne ud af ens lejlighed på 6. sal, når man en dag skal flytte, eller hvordan man får barnevognen med op igen. Er det situationer, du kan nikke genkendende til, så ved du stensikkert også, at det kan være sværere at holde overblikket i storbyen, hvis du havner i uforudsete situationer.

Sørg for at trække vejret

Du kender det sikkert. Når du går i seng om aftenen, har du en klar idé om, hvad morgendagen skal gå med, og du har en stram kalender hele dagen, hvor du måske ikke har meget tid til egentligt at trække vejret. For at sikre overblikket er du dog nødt til at kunne trække vejret og samtidigt overskue tingene. Når du trækker vejret helt ned i maven uden at stresse, har du bedre forudsætninger for at kunne træffe de rigtige beslutninger og derfor også holde overblikket selv i udfordrende eller uforudsete situationer.

Det er okay at søge hjælp, hvis du har brug for det

Nogle synes, at det at søge efter hjælp kan være et svaghedstegn, og derfor kan det føles tabubelagt, men det er dog vigtigt at vide, at det er okay at søge hjælp, hvis du eller din familie har brug for det. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med tømning af et dødsbo, hvis der er knas i parforholdet, eller hvis du står i en anden uforudset eller udfordrende situation, du ikke selv kan overskue at arbejde videre med.