København er ligesom alle andre storbyer i verden, proppet med knald gode restauranter. Der findes dog også nogle restauranter, som er mindre gode, og hvor man efterlader stedet med en mindre fornøjelig eftersmag. Disse restauranter vil jeg prøve at sørge for du ikke render ind i, når du er på din gastronomiske skattejagt gennem de Københavnske stræder. 

Dyrt er ikke altid godt

Aldrig gå efter det dyre som et regelsæt. I København kan du nemlig sagtens komme til at betale overpris. Der findes nemlig et hav af middelmådige restauranter, hvor du betaler alt for meget i forhold til kvalitet. Grunden til dette, er at disse steder, af den ene eller anden årsag, stadig oplever stor trafik selvom kvaliteten kun er middelmådig. Det kan blandt andet skyldes at lokationen er god, eller at stedet er populært blandt en specifik målgruppe. 

Det handler om at finde en bistro, café eller restaurant som er ydmyge, og som ønsker at yde en verdensklasse service hver gang.

Hvad er anledningen

Det er også vigtigt at forholde sig til anledningen. Det er ikke altid at en restaurant eller café er sagen. Der findes masser af ”to-go mad”, som sidder lige i øjet. Street Food er et godt eksempel på hurtig, casual og god mad. 

Led efter det unikke

Man er ikke tvivl, når man støder ind i en restaurant der bare udstråler patina. Det er som regel i de små afkroge, at man kan finde nogle af de hyggeligste restauranter i København. Nogle af steder kan der ikke sidde flere end 10-15 stykker ad gangen, men det er netop en af faktorerne, der går disse steder utrolig jordnære og ærlige. 

Når man finder noget, som man ikke føler er ”mainstream”, så er der næsten også altid grobund for at maden er god. Man strækker sig i hvert fald længere for at maden falder i ens smag, når man føler at atmosfæren i rummet er på plads. Det er sjovt hvordan et rum og en atmosfære kan påvirke ens vurdering af maden, men steder som disse, de gør altså. 

Den konkrete

Til sidst får du lige et lige et konkret tip. For ønsker du en sand gastronomisk såvel som kunstnerisk oplevelse, så kan det varmt anbefales at bestille bord hos Bistro 1620. Herinde får du udover fænomenal mad, nemlig også en ekstra særlig oplevelse oveni. På restauranten er der kunstværker og grafiske fotografier rundt på væggene, hvilket giver en behagelig og opløftende atmosfærisk følelse i kroppen. Velbekomme.