Er du ikke en haj til tal og indviklet banksprog? Så kan selvangivelsen være et værre rod at få styr på. Selvangivelsen er en årlig opgørelse over din indkomst, fradrag og lignende, som du som skattepligtig borger skal indsende til Skat. Har du ikke skænket din selvangivelse en tanke, kan du nå det endnu! Fra den 15. marts 2021 kan du nemlig se og rette årsopgørelsen for 2020 i TastSelv inden fristen, som er den 1. maj 2021. Inden du lader tanken om at rette i din selvangivelse passere, så gør dig selv den tjeneste at indberette disse 3 fradrag, som du ikke må glip af!

Hvad kan jeg egentlig trække fra i skat?

Danskere går glip af milliarder af fradrag hvert eneste år. Det må tyde på, at folk enten er dovne og ikke gider at rette i deres selvangivelse – eller manglende viden på området. Vi tror på sidstnævnte, da det er utænkeligt, at nogle vil snyde sig selv for penge. Men har du styr på, hvad du kan trække fra i skat?

Husk håndværkerfradraget og servicefradraget

Du kan få et skattefradrag på op til 12.000 kroner, hvis du har haft besøg af en håndværker i det indeværende år. Derudover giver serviceydelser som rengøring og havearbejde fradrag på op til 6.200 kroner. Det er mange penge at gå glip af, hvis du ikke indberetter det i din selvangivelse. Derfor skal du ikke tøve med at ringe efter professionelle fliserensere næste gang, du står med en fliseterrasse dækket af alger. Det samme gælder for vinduespudsning  indvendig og udvendig. Så er du ikke vild med vinduespudsning, kan du for eksempel kontakte vinduespudser i Virum. Husk blot, at alle regninger skal betales elektronisk med for eksempel dankort, MobilePay eller netbank for, at du kan få dit fradrag.

Husk pengegaver til velgørenhed 

Det kan virke lidt modsigende, men du kan faktisk få nogle af dine penge tilbage i fradrag, når du donerer penge til skattegodkendte og velgørende foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund. Der er ingen grænse for, hvor store eller små beløbet skal være. Har du doneret sammen med dit CPR-nummer burde pengegaverne automatisk blive registreret i din selvangivelse – men tjek en ekstra gang, om det er det rigtige beløb.

Husk kørselsfradraget

Har du mere end 24 km fra din hoveddør til din arbejdsplads, kan du få et kørselsfradrag, så længe du selv betaler for transporten. Fradraget gælder for alle former for transport og kan løbe op i overraskende store fradragsbeløb! Er du i tvivl om den nøjagtige afstand mellem dit hjem og din arbejdsplads, kan du finde korttjenester på nettet, der hjælper dig med at beregne det nøjagtige antal kilometer.