Hvad kigger du efter, når du er ude efter at tage et lån? En af de første ting må vel næsten være, hvor meget du kan få. For der er jo en grund til, at du overvejer et lån, og derfor er det også vigtigt at vide, at du rent faktisk kan få den sum penge, du har brug for. Men er det egentlig det eneste, du skal holde øje med? En anden meget vigtig ting er faktisk lånets ÅOP. For hvis du ikke holder øje med det, kan du nemt komme til at betale alt for meget for dit lån.

Hvad er ÅOP?

Hvis du aldrig før har kigget efter det, så ved du måske heller ikke, hvad ÅOP er for noget. Kort forklaret så står det for ”årlige omkostninger i procent”.

Med andre ord så kan et låns ÅOP fortælle dig, hvor meget et lån vil koste.

Alle lån koster jo noget, i takt med at du betaler dem tilbage. Derfor er det vigtigt at holde øje med, hvor meget du betaler. For afhængigt af hvor længe du betaler af, kan det komme til at løbe op i mange penge.

Hvornår bruger du ÅOP?

Som udgangspunkt er det noget, du skal holde øje med, inden du tager et lån. Det kan nemlig være et godt udgangspunkt for at sammenligne forskellige lånetilbud. En af de væsentligste forskelle ligger nemlig typisk i, lige nøjagtigt hvor meget et lån koster.

Vær opmærksom, når du tager et lån

ÅOP er altså bare ét eksempel på noget, du skal være opmærksom på, når du tager et lån.

Helt generelt så skal du i øvrigt altid læse det med småt. Og derudover skal du altid låne ansvarligt og kun skrive under på noget, hvis du er fuldstændigt afklaret med, hvordan betingelserne er, og hvad det indebærer.