Nu til dags er det ekstremt vigtigt, at vi alle tager ansvar for klimaforandringerne og gør vores bedste for at bidrage til et sundere miljø. Dog kan det være meget svært! Du spiser måske allerede mindre kød og tager cyklen, når det er muligt, men vidste du, at du også kan gøre en forskel med bæredygtige investeringer? Dét er korrekt! Hvis du vil lære en smule mere om bæredygtige investeringer, opfordrer vi dig bestemt til at læse med her i denne artikel. 

Hvad er bæredygtige investeringer?

Først må vi forklare, hvad bæredygtige investeringer helt præcist er. Det er faktisk meget simpelt! Du laver en bæredygtig investering, når du investerer i aktier, som er tilhørende en virksomhed eller en organisation, som gør noget godt for klimaet. 

 

Det kan eksempelvis være, at du investerer i et firma, som udvikler grøn energi – eller måske du investerer i et firma, som udvikler nedbrydelig og genanvendelig plast, som er bedre for miljøet. Uanset hvad du vælger, vil en investering som denne kategoriseres som bæredygtig. 

Er bæredygtige investeringer vigtige? 

Bæredygtige investeringer er meget vigtige for vores samfund. Når virksomhederne modtager investeringer fra professionelle og private, er de i stand til at udvikle deres bæredygtige initiativer bedre og hurtigere. Nogle virksomheder er derfor helt og aldeles afhængige af investeringer for at vækste og udvikle. 

 

Selvom du kun har 500 kr. til overs at investere for, kan dette også gøre en forskel! Om ikke andet er du i det mindste med til at bekæmpe klimaforandringerne – og du tager ansvar for vores jordklode. Hvis du placerer en investering i et bæredygtigt firma, vil din nabo måske gøre det samme! 

Etiske og bæredygtige investeringer: Er der en forskel? 

Nogle taler også om etiske investeringer. Bæredygtige investeringer kan kategoriseres som værende en etisk investering. Etiske investeringer dækker dog over meget andet! Når man taler om etiske investeringer, er der også et stort fokus på medmenneskelighed og socialt ansvar. Det betyder altså, at man sikrer sig, at produktionen for pågældende virksomhed foregår i overensstemmelse med socialt ansvar og lignende, før man placerer sin investering. 

 

Det kan selvfølgelig være en udfordring at finde ud af, om en virksomhed er helt igennem etisk og bæredygtig. Det kræver unægteligt en del research – men du kan også sagtens ringe til en virksomhed og stille dem nogle vigtige spørgsmål! De vil uden tvivl blive glade for at svare på disse, hvis virksomheden prioriterer bæredygtighed og er interesseret i investorer.