Det kan godt være svært at spare penge, selvom du måske virkelig ønsker det. Hvis du savner, at der er lidt flere penge til noget af alt det lidt sjovere såsom oplevelser, ferie el.lign., er du nødt til at prioritere og spare penge et andet sted.

Skift dine cigaretter ud med en e-cigaret

Hvis du ryger, ved du også, at det er en meget pengeslugende vane. Hvis du gerne vil spare mange penge, ville et rygestop være helt ideelt. Hvis du har svært ved at stoppe helt med at ryge, kan du i stedet investere i en e-cigaret med godt og holdbart batteri, da det trods alt stadig er en billigere løsning i det lange løb.

Mind dig selv om hvorfor du vil spare

Det er meget nemt at falde i og komme til at bruge unødvendige penge, selvom du prøver på at spare. Derfor hjælper det, at du hele tiden minder dig selv om, hvorfor du gerne vil spare penge. Hvis der f.eks. er en bestemt rejse, som du sparer sammen til, så mind dig selv om den hele tiden. Det vil virke virkelig motiverende.

Køb brugt når du skal have nyt

Hvis du sparer op over en længere periode, kan det næsten ikke undgås, at du får brug for nogle nye ting en gang imellem. Det kan være, at du mangler noget nyt tøj eller at din brødrister går i stykker. Når du endelig skal have nyt, er det dog en idé at købe det brugt, da der er mange penge at hente.

Tjek dit mobilabonnement

Du kan ofte spare penge ved at tjekke op på dit mobilabonnement. Hvis du undersøger markedet en smule, vil du garanteret støde på et abonnement, der er billigere end dit nuværende. Det kan godt betale sig at bruge lidt tid på den slags.