Hvis du er flyttet fra landsbyen til København, så har du nok fået opfattelsen af at mange ting koster mere i København end hvad det gjorde der du tidligere boede. Faktum er at den opfattelse nok er korrekt, det er som regel dyrere at bo i en hovedstad end at bo i landsbyen og derfor er der naturligvis højere omkostninger som skal dækkes. Det gælder også for vores håndværkere. Derfor er de nødt til at tage en lidt højere pris samlingen med en håndværker på f.eks. Møn.

Tilbud, overslag og ca. priser

En håndværker tager gennemsnitligt mellem 300 – 600kr. i timen i landsbyen og i København koster en håndværker ofte et sted mellem 400-800kr. nogle gange mere afhængig af hvilken branche, teknikere som elektrikere koster oftest lidt mere i timen end f.eks. en maler.

Du skal være opmærksom på at prisoverslag og fast pris er to forskellige ting. Et prisoverslag er en cirkapris på opgaven. Det betyder, at der sagtens kan komme yderligere tillæg oven i prisen.

Her er en liste på gennemsnitlige ca. priser på håndværkere i København

Type af arbejde pris per. time eksklusiv. moms.

Låsemed/smed 450–750kr./time

Elektriker 400-850kr./time

Malere 300–450kr./time

Tømrere 400-550kr./time

Murere 400-550kr./time

Elinstallatør 600-950kr./time

 

Vagtudkald pris håndværkere i København

Oveni timeprisen er der forskellige tillægspriser, så som aften- eller weekendgebyrer. Den bedste måde at så en pris på en håndværker i København uanset fag, er at indhente tilbud dvs.at du beder om at få et fast tilbud på din specifikke opgave som du vil have udført. Så du ved, at prisen ikke ændrer sig.

Hvis du har brug for en fast pris på et vagtudkald f.eks. hvis der sket noget alvorligt med dit el-system, så er det en gode idé at spørge elektrikeren som du ringer til om prisen på forhånd.  Hav dog i mente at det koster som minimum ca. 15.000kr om måneden for et elektrikerfirma eller en VVS-firma at have en vagtservice op at køre, i hvert fald hvis det er med i en overenskomst.

Ca. pris vagtudkald i København ligger et sted mellem 2.800-5.800kr.