Leasing og direkte leje er vokset massivt de seneste år. Det skyldes, at det sjældent kan betale sig for virksomheder at eje alt selv. Hvis I kun bruger en lifte en gang i mellem, kan det næppe betale sig, at I selv ejer den.

Det samme gør sig gældende med alt fra biler til bygninger. Tidligere var det almindeligt, at virksomheder ejede alt selv, men i dag er det mere almindeligt, at de har trukket alt det tilbage og solgt deres ejendomme til banker osv.

Hvornår er det bedre at leje?

Det er klart, at det helt store spørgsmål er, hvad skal du eje, og hvad skal du leje. Det kommer an på et par ting. Men det vigtigste er, hvor tit skal du bruge det, som du overvejer at leje. Du bør heller ikke eje en masse, som ikke er din kernevirksomhed. Her vil det være langt bedre at leje det.

I dag kan du leje det meste og dermed spare tid og penge. Alt fra lifte til udlejning til biler. Du kan leje det hele på kort og langt sigt. Vi ser selv at byggevirksomheder, er stoppet med at eje deres lifte. Det kan simpelthen bedre betale sig at leje alt. Færdiggøre projektet og så leje det igen, når man lukker en ny stor aftale. På den måde sparer man mange penge hvert år ved ikke at eje sin egen lifte.

Hold dig til din kerneforretning

Det kan være fristende at eje alt selv. Det kan også være fristende at sige ja til alle penge. Men sandheden er, at nogle gange skal I gå all in og tjene penge på jeres kerneforretning. Det er lettere at få højere vækst, hvis I gør det, som I er allerbedst til. Samtidig er det også en sjovere arbejdsplads, når I laver det, som I kan lide.